Startup Europe Week Thessaloniki

Η StartUp Europe Week αρχίζει και στη Θεσσαλονίκη! Μάθε πώς μπορείς να συμμετάσχεις σε συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, αλλά και να παρακολουθήσεις μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση!

Η MADEGROUPCO, ως καινοτόμος πλατφόρμα στρατηγικής επικοινωνίας και η OECONGROUP, εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων, οργανώνουν απ’ την Δευτέρα 6 έως την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης one-to-one στα γραφεία της OECONGroup και την διαδικτυακή προβολή των επιτυχημένων ιστοριών των start-ups της πόλης (#SEW17).
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, από τις 2μμ έως τις 5μμ. οι συνδιοργανωτές, με την υποστήριξη και τη φιλοξενία του CITY College, Sheffield University International Faculty και με την υποστήριξη επίσης του Marketing Club και του Young Entrepreneurs of Thessaloniki συντονίζουν εκδήλωση με τρεις θεματικές υπό μορφή πάνελ, σχετικά με το στάδιο πριν την ίδρυση μιας start-up: στην στρατηγική, την προετοιμασία, την απόφαση καθώς επίσης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται από εγχώριους και ευρωπαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει:

 

14.00-14.15: Εισαγωγικές ομιλίες
Αποστολίνα Τσαλταμπάση, OECON GROUP, SEW CO-ORGANIZER
ΒασίληςΤσουλής, CITY COLLEGE, HOST
Igor Tasic, CEO Startup Europe Week (Skype)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ :Μανταλένα Καϊλή, MADE GROUP CO, SEW CO-ORGANIZER

 
14.15-15.00: PANEL A | Πώς να ξεκινήσεις μια start-up
Παντελής Αγγελίδης, Πρ. Αλεξάνδρεια Ζώνη ΚαινοτομίαςΑΕ, «Τι να περιμένεις από τον Μέντορά σου»
Πέτρος Σίμος, νομικός-οικονομικός σύμβουλος, Όμιλος Έδρα “Τα τρία βήματα για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση”
Αναστάσιος Ιωαννίδης & Σταυρούλα Σκουντριά, Motiveσυμβουλευτική,“Startups& Σχεδιασμός λειτουργικών διαδικασιών βάσει διεθνών Προτύπων(ISO)”.
Ρία Παπαδημητρίου, δικηγόρος, Όμιλος ΕΔΡΑ “Νομικές διαδικασίες προετοιμασίας”
Dr.ΔημήτριοςΒ. Νικολαϊδης, MarketingClub, “Σχεδιασμός προϊόντος που θέλουν οι πελάτες”

15.15-16.00: PANEL B | Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες, Ευρωπαϊκοί & Τοπικοί Πόροι
Αποστολίνα Τσαλταμπάση, “Public Funding Opportunities (ESPA, Development Law)”
Σπύρος Σκοτίδας &Νεοκλής Στάμκος & Ιωάνης Τσιτσόπουλος, Κ.Ε.Π.Α, “Μικροπιστώσεις & υπηρεσίες υποστήριξης των startups με την συμβολή του ΚΕΠΑ”
Δημήτρης Ντέμπος, OK!Thess  “To ΟΚ!Τhess ως υποστηρικτής στα πρώτα σου επιχειρηματικά βήματα”
16.15-17.00: PANEL C | Άγγελοι & Συνέργειες
Αθανασία Ιωαννίδου, ΣΕΓΕ, “Η ευρωπαϊκή κοινότητα των γυναικών επιχειρηματιών-αγγέλων”
Καθηγ. Παναγιώτης Κετικίδης, HEBAN, «Το δίκτυο των επενδυτών-αγγέλων στην Ελλάδα»
Αργυρώ Μπαράτα, FEASTGreece, “Πώς να αξιοποιήσεις την ισχύ του κοινού σου”
Παυλίνα Πρωταίου, CEO & Founder Beyond CSR, “Doing Business for good”

 

17.00-18.00: Q&A SESSION & NETWORKING EVENT
Θα υπάρχει χρόνος μετά από κάθε πάνελ, για ερωτήσεις-απαντήσεις και για διάλειμμα.
Η εκδήλωση φιλοξενεί ομιλίες σε αγγλικά και ελληνικά
Βρείτε μας στα socialmedia : #SEW17

H Start-up Europe Week δημιουργήθηκε προκειμένου να συμπεριληφθούν όλες οι ευρωπαϊκές περιφέρειες σε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Πολλές πρωτοβουλίες έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως για την ανάδειξη επιχειρηματικότητας. Τυπικά, τέτοια γεγονότα ακολουθούν τη μορφή της SiliconValley ( ενθαρρυντικές ομιλίες, συνεδρίες δικτύωσης κλπ).
Ωστόσο, η Ευρώπη είναι διαφορετική και απαιτεί κάτι περισσότερο, όταν πρόκειται για την έναρξη μιας επιχείρησης. Η ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και οι κατά τόπους πολιτικές παίζουν μεγάλο ρόλο στη ίδρυση των ευρωπαϊκών start-ups. Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες καθορίζουν από το πλαίσιο για την υποστήριξη έναρξης μιας επιχείρησης, έως το τι χρηματοδοτικά εργαλεία και φόροι υπάρχουν.
H Startup Europe Week (SEW) , διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016 ταυτόχρονά σε διαφορετικές πόλεις της ΕΕ υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κομισιόν και το δίκτυο Startup Europe. H SΕW επικεντρώνεται στην ανάδειξη των καλών πρακτικών και των περιφερειακών πολιτικών που διαμορφώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ευρώπης.

 

Φέτος η SEW ως θεσμός πλέον, από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2016, αναμένεται να ξεπεράσει τις 280 διοργανώσεις από άκρη σε άκρη της ΕΕ σε εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης! Ο πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας και νυν Επίτροπος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (DigitalSingle Market), κ. AndrusAnsip θα συμμετάσχει στις Βρυξέλλες, στην επίσημη έναρξη της εβδομάδας που είναι αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις της ΕΕ.

*Για να συμμετάσχεις στο event, πάτησε εδώ!