Ξενάγηση με «ανοικτό λεωφορείο» στη Θεσσαλονίκη

Ειδικές τουριστικές διαδρομές  έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι ταξιδιώτες αλλά και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με τα ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης λεωφορεία (κόκκινα λεωφορεία) της εταιρείας ‘’Τhessaloniki Sightseeing”.

publisher: Μαρία Φωτιάδου 

 

Η διαδρομή ολοκληρώνεται σε 70 λεπτά στο ιστορικό κέντρο της πόλης.Περιλαμβάνει επτά στάσεις στα κυριότερα μνημεία και αξιοθέατα.Ξεκινά από τον Λευκό Πύργο και καταλήγει στο Λιμάνι με ενδιάμεσες στάσεις: Αρχαιολογικό Μουσείο, Ι.Ν. Αγ.Σοφίας, Ι.Ν.Αγ. Δημητρίου, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αψίδα Γαλερίου (Καμάρα) και Πλατεία Αριστοτέλους.
Μέσα στο λεωφορείο ο επιβάτης έχει την δυνατότητα με ακουστικό σχολιασμό σε οκτώ γλώσσες να μάθει την ιστορία των 2.300 χρόνων ζωής της Θεσσαλονίκης.Λόγω της συνεχούς  κυκλοφορίας  των λεωφορείων (συχνότητα εμφάνισης 40 λεπτά) μπορεί ν΄ανεβεί και να κατεβεί όσες φορές επιθυμεί,σ΄όποια στάση επιθυμεί.Έτσι έχει την δυνατότητα να περπατήσει μέσα στην πόλη,να διασκεδάσει σε χώρους αναψυχής,να κάνει τα ψώνια του και να συνεχίσει την βόλτα του.

«Πολλοί θεωρούν απαραίτητη την ύπαρξη μιας τέτοιας υπηρεσίας και χαρακτηρίζουν την διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και απολαυστική!» δήλωσε  η υπεύθυνη στην υποδοχή κ. Αρνιάκοβα.
Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα Thessaloniki Sightseeing.

*Το άρθρο αποτέλεσε εργασία στο πλαίσιο των μαθημάτων στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Δημοσιογραφίας