Ξένια Παπαγεωργοπούλου | Έχει επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων και δημιουργεί απολαυστικά videos στο Instagram!  

Μαρία-Άννα Τανάγια

Είναι καταπληκτικό τι «διαμάντια» μπορείς ν’ ανακαλύψεις στο Facebook. Ούσα μέλος σ’ ένα κλειστό group που αφορά στα digital και social media, πέτυχα ένα εξαιρετικό post που σύστηνε την Ξένια Παπαγεωργοπούλου, ως μια ιδιοκτήτρια καταστήματος με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Ο λόγος; Τα απολαυστικά videos που ανεβάζει στο Instagram Account της (ως case study για μια επιτυχημένη χρήση περιεχομένου για έναν τομέα που δεν το λες και… φωτογενή για το Instagram). Φυσικά και είδα όλα τα απολαυστικά της videos, φυσικά και της έστειλα αμέσως να κάνουμε συνέντευξη. Φυσικά, θα την αγαπήσεις και θα κολλήσεις με τα videos της κι εσύ.

Μαρία-Άννα Τανάγια

 

Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων;  (υποθέτω ότι πρόκειται για την ερώτηση που έχεις βαρεθεί ν’ απαντάς κάθε φορά που συστήνεσαι σε κάποιον).

Δε βαριέμαι ποτέ ν’ απαντώ σ’ αυτήν την ερώτηση! Δούλευα από πολύ μικρή στο κατάστημα που διατηρούσε ο μπαμπάς μου. Για εμένα ήταν μαγικός ο κόσμος του αυτοκινήτου και έτσι μεγαλώνοντας εξέφρασα την επιθυμία ν’ ανοίξω δικό μου μαγαζί. Σαν μοναχοπαίδι καλομαθημένο, μου έκανε το χατίρι και μου άνοιξε το πρώτο μου κατάστημα το 1997.

 

Θα ήθελα να μου πεις ποια είναι η συνήθης αντίδραση όταν συστήνεσαι και λες την ιδιότητά σου σε κάποια παρέα.

Οι γυναίκες εντυπωσιάζονται, οι άντρες αρχίζουν τις ερωτήσεις σχετικά μ’ έναν θόρυβο που ακούν στο αυτοκίνητο τους…

Πόσο εύκολο είναι να καθιερωθεί μια γυναίκα σ’ έναν κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο;

Είναι αρκετά δύσκολο οφείλω να ομολογήσω, σε κοιτούν με δυσπιστία. Αν ένας νέος στο χώρο θέλει κάποιον χρόνο ν’ αποδείξει τις γνώσεις του, μια γυναίκα χρειάζεται συνεχώς να τις αποδεικνύει.

Είναι όντως δύσκολο να εμπιστευτεί τη γνώμη σου ένας άντρας πελάτης της επιχείρησης; Αντίστοιχα, σου δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη οι γυναίκες;

Είναι δύσκολο την πρώτη φορά που θα συνεργαστούμε. Μετά -έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του- γίνεται πιο εύκολο. Οι γυναίκες μπορώ να πω ότι είναι λίγο πιο δύσκολες. Μπορώ, όμως, να τις καταλάβω, έχουν μάθει να συναντούν άντρες στη δουλειά μου.

Είσαι καλή οδηγός; Στο  αιώνιο -στερεοτυπικό επίσης- ερώτημα για το αν οδηγούν καλύτερα οι γυναίκες ή οι άνδρες τι απαντάς;

Είμαι πολύ καλή οδηγός. Οδηγώ σαν άντρας. Νομίζω απάντησα και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Αστειεύομαι… οι γυναίκες είναι πιο προσεκτικές, οι άντρες πιο «γρήγοροι».

Από το Motor Show Γενεύης.

Επειδή μοιράζεσαι ιστορίες «καθημερινής τρέλας» θα ήθελα να θυμηθείς κάποια ιστορία που συνέβη εν ώρα εργασίας και δε βαριέσαι να την αφηγείσαι.

Έχουν συμβεί πολλά στα είκοσι χρόνια. Συνήθως, διαλέγω ν’ αφηγούμαι τις αστείες ιστορίες. Γυναίκα, γύρω στα πενήντα -υποθέτω απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας- ζήτησε μια μπαταρία, της δίνω ακριβώς τον κωδικό που μου ζήτησε, αρχίζει να την εξετάζει διεξοδικά και ύστερα αρχίζει να μου επιτίθεται λεκτικά γιατί η μπαταρία δεν ήταν «μπλε» όπως η δική της. Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δέκα χρόνια πριν οι συγκεκριμένες μπαταρίες κυκλοφορούσαν σε μπλε χρώμα αλλά ήταν μάταιο. Μετά από αυτό αποφάσισα να της δώσω ένα μπλε σπρέι ώστε να την βάψει. Εκεί κατάλαβε ότι έπρεπε να φύγει.

Θα ήθελα να θυμηθείς μια στιγμή που είπες «τι κάνω εγώ εδώ ανάμεσα σε ανταλλακτικά;;;» και τη στιγμή που σκέφτηκες «τελικά, αξίζει τον κόπο».

Να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι να έχω σκεφτεί έτσι ποτέ. Μου αρέσει η δουλειά μου. Ίσως κατά καιρούς απογοητεύομαι λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά όχι, ποτέ δεν έχω σκεφτεί «τι κάνω εγώ εδώ».

Ανακαλύπτοντας τα βιντεάκια που ανεβάζεις στο Instagram, έπιασα τον εαυτό μου να κάνει scroll down με σκοπό να τα δω όλα! Πώς σου ήρθε η ιδέα; 

Να σου πω την αλήθεια για εμένα είναι κάτι πολύ φυσικό όλο αυτό. Την πλάκα μου κάνω όλη μέρα, κάθε μέρα με τους πελάτες και με τους συνεργάτες μου, οπότε θεώρησα ότι μέσα από την άνεση μου να κάνω πλάκα μπορώ  να δώσω συμβουλές για το αυτοκίνητο, διαφημίζοντας έτσι και την επιχείρησή μου.

Αν πρέπει να καταλήξεις σε μια και μόνο συμβουλή που αφορά στη φροντίδα του αυτοκινήτου, ποια θα ήταν και για ποιο λόγο;

Πρόληψη. Αν φροντίζουμε το αυτοκίνητο μας και κάνουμε τις πρέπουσες αλλαγές στα χιλιόμετρα που προτείνει ο κατασκευαστής δεν κινδυνεύουμε από σοβαρές ζημιές.

Θα ήθελα να μου πεις ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις απαντήσεις τις ερωτήσεις και έναν πολύ καλό λόγο που πρέπει να επισκεφτούμε το κατάστημά σου.

Θα βάλω μουσική, θ’ ανάψω ένα τσιγάρο και θα διαβάσω τι σου απάντησα… Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μας επισκεφτείς, ο κυριότερος όμως είναι αν θες να αγοράσεις ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης για το αυτοκίνητο σου σε προσιτές τιμές από δυο τύπους που θα σε κάνουν να αισθανθείς οικειότητα.

Και τέλος, ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο και τι σκοπεύεις να κάνεις για να το πραγματοποιήσεις.

Να επισκεφτώ όλα τα εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών σ’ όλο τον κόσμο, “business and pleasure’’, δηλαδή. Σκοπεύω να φτάσω σε ηλικία που θα συνταξιοδοτηθώ ώστε να έχω το χρόνο να το κάνω!

Marianna says: «Έχεις υπόψη σου κάποια ή κάποιον γνωστό σου που θα είχε ενδιαφέρον να δώσει συνέντευξη; Περιμένω τις ιδέες σου στην Αίθουσα Σύνταξης».