Χρωματοσκόπιο| Το αγαπημένο Handmade Festival διηγείται την ιστορία του!

Χρωματοσκόπιο

Γεννήθηκα σε μια μικρή, αλλά πανέμορφη πόλη, το Βόλο. Η ιδέα της δημιουργίας μου προήλθε από μία παρέα κοριτσιών – δημιουργών που θέλησαν να προωθήσουν τις κατασκευές τους και σε ανθρώπους που δεν τις γνώριζαν, να δουν τα προϊόντα τους σε βιτρίνες καταστημάτων και τα κοσμήματά τους σε εκθέσεις με πολύ κόσμo! Έτσι γεννήθηκα: μέσα στη δημιουργία και στην αγάπη, μέσα στο μεράκι και στα όνειρα κάποιων κοριτσιών με πολύ φαντασία!

Χρωματοσκόπιο Ένωση Χειροτεχνών Καλλιτεχνών | Διοργάνωση εκδηλώσεωνhttps://www.facebook.com/Chromoscope/timeline

Οι «γονείς» μου

Στους γονείς μου αρέσουν τα ταξίδια. Και ειδικά τα υπεργαλαξιακά! Γι’ αυτό και μ’ έφτιαξαν σαν πλανήτη.  Τον πλανήτη Χρωματοσκόπιο.  Θέλουν να γνωρίζουν νέους τόπους, καινούριες εμπειρίες, κόσμο και τοπικές κουλτούρες. Προς το παρόν, ονειρεύονται να με πηγαίνουν κάθε χρόνο και σε καινούριο μέρος. Θέλουν να γυρίσουμε όλες τις πόλεις της χώρας κάνοντας το Handmade festival πανελλήνια γιορτή!

a3d792e9-4d9a-4829-98d1-e828c2f3c758

Η έμπνευση για το όνομα

Το Χρωματοσκόπιο στην αστρονομία είναι ένα τηλεσκόπιο παρατήρησης χρωμάτων και ακτινοβολίας του σύμπαντος και των ουράνιων σωμάτων σε διάφορα μήκη κύματος. Χρωματοσκόπιο για τους γονείς μου είναι ο «φακός» της δημιουργίας, της έκφρασης και της ένωσης όλων αυτών των πολύχρωμων ανθρώπων που με περιβάλλουν!

Τα «ταξίδια» στην Ελλάδα

Παρέα με τα κορίτσια έχω πάει Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Πήλιο. Σε κάθε πόλη, οι εκθέσεις μας ήταν πολλές και διαφορετικές.Αυτό, άλλωστε είναι το «στοίχημα»:  Να μη μένουμε σ’ ένα σημείο αλλά να υπάρχει κίνηση και εναλλακτική δράση.

760e4106-9d6f-42f7-b9f0-1a6e2810b136

Μπορώ να διηγούμαι ατέλειωτες ιστορίες από τις εκθέσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το ταξίδι στην Καρδίτσα όπου μας φιλοξένησαν εκτός πόλης, σε ένα ξενώνα με φυσικά λουτρά πάνω στο βουνό (σσ: έτσι, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και διακοπές). Ένα βράδυ -γυρνώντας στον ξενώνα μας μετά από μία πολύ κουραστική μέρα- συναντήσαμε ένα πολύ όμορφο ελαφάκι. Οδηγούσε η Μαρία, μπροστά η Μόρφη και στο πίσω κάθισμα κοιμόταν η Αντωνία. Αυθόρμητα ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα και φωνές και η Αντωνία ξυπνώντας αντί για οτιδήποτε άλλο ρώτησε «τι έγινε; Ελάφι;».

Υπέροχα περάσαμε και στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου, καθώς ο πρόεδρος του χωριού μάς παραχώρησε ένα τεράστιο «μπαλκόνι» με ατελείωτη θέα στη πλατεία για την έκθεση! Εμείς, όμως,  προτιμήσαμε να στολίσουμε με τις δημιουργίες μας τα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού, τα οποία πλημμύριζαν με μουσικές (εκείνες τις ημέρες διαδραματιζόταν και το «Μουσικό Χωριό») και να κοιμηθούμε με sleeping bag στο βουνό κάτω από τον έναστρο ουρανό!

753d938a-1890-4782-a661-b19377fb5dcf

Οι συνοδοιπόροι

Η πιο αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν κάτω απ’ τα χρώματά μου γίνονται οι καλύτερες συναντήσεις. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να συναντιούνται και να γνωρίζονται στο Χρωματοσκόπιο, να κάνουν παρέα και να δημιουργούν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Έχω δει ταλέντα να εξελίσσονται μέσα απ’ τα διάφορα ερεθίσματα. Έχω δει λάθη να γίνονται γνώση και δημιουργίες να ωριμάζουν και να γίνονται έργα τέχνης. Και φυσικά,  έχω δει κι εμένα πιο περήφανο από ποτέ.  Η Μόρφη λέει ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι ότι περνάμε πάντα υπέροχα και πάντα γνωρίζουμε έναν τουλάχιστο άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε ν’ ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες με σεβασμό.  Οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται αυτή την αίσθηση της  διαφοροποίησης και της  μοναδικότητας καθώς και την πολιτιστική κουλτούρα των δημιουργών μας.

Τα επόμενα σχέδια 

Προς το παρόν, θα ολοκληρωθεί ο υπέροχος κύκλος των Κυριακάτικων Handmade Festival στο Rover Bar. Είναι ένα event που πηγαίνει πάρα πολύ καλά, χάρη στην αγάπη του κόσμου και των φίλων μου στο Rover. Για τον επόμενο χρόνο, οι ιδέες είναι πολλές και ευτυχώς μεγαλώνουν στο πιο πρόσφορο έδαφος. Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να κάνουμε ένα Balkan Handmade Festival!

e61253c5-b858-4d0e-ab44-fcd51a535c76

Έχουμε ραντεβού!

Προς το παρόν σας περιμένω αυτή την Κυριακή 24 Απριλίου στο Rover Bar στα Λαδάδικα από τις 14.00 έως τις 21.00! Εκτός απ’ τη Σουπερ Χρωματοσκοπική έκθεση που έχουμε ετοιμάσει, θα βρείτε τα καλύτερα cocktail σε nice prices καθώς και δωρεάν aperitivo buffet από το Rover Bar. Στη μουσική έχουμε το αγαπημένο μας Ηλία.
Στο μάρκετ μας θα βρείτε μόνο χειροποίητα:  ενδύματα, κοσμήματα, τσάντες, προϊόντα ομορφιάς, ξύλινα παιχνίδια για παιδιά, τσιμεντένια γλαστράκια με παχύφυτα και κακτάκια, παπιγιόν, διακοσμητικά χώρου, κηραλοιφές, βάμματα, πλεχτά αξεσουάρ και ρουχαλάκια για παιδιά και άλλα πολλά που κάθε Κυριακή αλλάζουν!  Θα σας δω εκεί!

12573827_921945724616581_6228945673729153245_n